Usein kysytyt kysymykset

Lippu.fin "Usein kysytyt kysymykset" auttaa löytämään vastauksen useimpiin kysymyksiin. Tee haku, syötä kysymys tai sana jota haet alla olevaan kenttään.

Lippu.fi on myös SOMEssa, tutustu!      Facebook Twitter Twitter LinkedIn

Kysymys

Mitä maksutapoja verkkokaupassa on?

Vastaus
Mikä Masterpass on?Masterpass mahdollistaa nopean ostokokemuksen verkossa.
• Masterpass on digitaalinen maksutaparatkaisu verkko-ostoksiin
• Masterpass on Mastercardin kehittämä palvelu ja saat sen käyttöösi oman pankkisi kautta. Tällä hetkellä Masterpass on saatavilla Nordea Pay, Aktia Wallet ja Loyo Pay -sovelluksessa. Lisää pankkeja on tulossa mukaan lähitulevaisuudessa.
• Nordea Pay ja Aktia Wallet on mahdollista ladata App Storesta tai Google Playstä. Loyo Pay löytyy toistaiseksi vain Google Playstä.
• Masterpass-palvelu ja etu ovat käytössä kaikkien pankkien asiakkaille Loyo Payn kautta. Nordea Pay toimii vain Nordean asiakkaille ja Aktia Wallet vain Aktia Wallet -käyttäjille.
• Masterpass on globaali maksutapa, jota voi käyttää muissa maissa sijaitsevissa verkkokaupoissa, kunhan ne vain toimittavat tilaukset Suomeen.
• Koska Masterpass perustuu korttimaksuihin, saat vastaavat takuut (veloitus takaisin/takaisinperintä -takuu) kuin perinteisilläkin korttimaksuilla.

Miten se toimii?
• Ei enää manuaalista korttitietojen tai toimitusosoitteen syöttämistä, sillä kaikki nämä tiedot tallennetaan Masterpassiin turvallisella tavalla.
Maksaminen: Valitse Masterpass-maksutapa, valtuuta maksu pankin mobiililompakossa ja hyväksy ostotapahtuma.

Näin Masterpass toimii lippu.fi-verkkokaupassa:
1. Valitse lippu.fin ostoskorissa maksutavaksi Masterpass
2. Valitse pankkiyhteydeksi oma pankkisi
3. Syötä pankkisi verkkopankin käyttäjätunnus/pyydetty tunniste, seuraa sovelluksen ohjeita
4. Avaa mobiililompakkosovellus älypuhelimestasi
5. Pankin mobiililompakossa näet Lippupisteen tiedot sekä ostoksesi summan. Tarvittaessa voit vaihtaa maksukorttiasi.
6. Hyväksy maksu ja vahvista se Nordean tunnuslukusovelluksella
7. Pankkisi mobiilisovellus näyttää älypuhelimen ruudulla tiedon hyväksytystä maksusta
8. Näet vielä lippu.fi-verkkokaupan sivulla onnistuneen ostoksen lopuksi koonnin tehdystä ostoksesta ja lisäksi näet selaimessasi tilausvahvistussivun.
9. Lippu.fi toimittaa sinulle lisäksi onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen sähköpostiisi, ja ostos toimitetaan sinulle tilauksesi mukaisesti.

Näin Masterpass toimii:
Nordea Payn kanssa
Aktia Walletin kanssa
Loyo Payn kanssaLippulasku kuluttajalle

Lippulasku mahdollistaa sinulle turvallisen ja joustavan vaihtoehdon ostostesi rahoittamiseen yhdessä tai useammassa erässä. Todenna henkilöllisyytesi tupas-varmennepalvelun avulla ja valitse sinulle parhaiten sopiva maksuaika.

Valitessasi Lippulaskun erämaksuvaihtoehdon, voit maksaa ostoksesi kuukausittain laskutettavissa erissä. Voit myös valita, haluatko laskusi toimitettavan sähköpostitse tai paperilaskuna. Kertaluottosopimus Lindorff Invest Oy:n kanssa tulee voimaan vahvistaessasi sopimuksen verkko-ostosta tehdessäsi. Voit tutustua Lippulaskun yleisiin luottoehtoihin tästä linkistä tai tallentaa ne itsellesi oston varmennuksen yhteydessä.

Kun valitset Lippulaskun laskuvaihtoehdon, lähetämme sinulle laskun ostotapahtuman jälkeen ja saat ostoksellesi 14 päivää korotonta maksuaikaa.

Lue lisää: Lippulasku

Lippulasku yritykselle – maksuaikaa 30 päivää


Lippulasku Yritykselle on uusi helppokäyttöinen maksupalvelu, jolla yritysasiakkaat voivat maksaa verkko-ostoksensa laskulla – 30 päivän maksuajalla. Kaikki y-tunnukselliset yritykset ja yhteisöt voivat ostaa Lippulasku yritykselle -palvelulla nopeasti ja vaivatta.

Järjestelmä tunnistaa ostavan henkilön ja yrityksen ja tekee luottopäätöksen reaaliaikaisesti: voit ostaa yrityksellesi laskulla ilman erillistä rekisteröitymistä tai luottopäätöksen odottelua. Lippulasku yritykselle –palvelulla ostettaessa maksutapamaksu on 25 euroa. Lsäksi maksat lippujen toimituksesta valitsemasi toimitustavan mukaan.

Lippupisteen Lippulasku yritykselle -palvelun on tuottanut Lindorff yhteistyössä Enterpayn kanssa.
Lisätietoja: Lippulasku yritykselleMaksu pankkien verkkomaksulla

Käytössämme on seuraavien pankkien verkkomaksut:
Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken

Maksut käsittelee yhteistyökumppanimme Nets (Netaxept). Tietojen siirrot asiakkaiden ja Lippupisteen sekä Lippupisteen ja Nets (Netaxept) välillä tehdään turvallista tekniikkaa (SSL/HTTPS) käyttäen. Nets (Netaxept) suojaa korttisi numeron ja henkilötietosi, eikä niitä luovuteta kolmannelle osapuolelle.Finnair Plus – pisteillä maksaminen
Voit maksaa ostoksesi Finnair Plus -palkintopisteillä. Voit käyttää maksuvälineenä joko piste-rahayhdistelmää tai maksaa ostoksesi kokonaan pisteillä. Käytetty pistemäärä vähennetään automaattisesti Finnair Plus -jäsentililtäsi. Mahdollisen rahaosuuden maksamiseksi tarjolla ovat yleisimmät verkkopankki- ja luottokorttimaksutavat.

Käyttöohjeet lippu.fi -verkkokauppaan
1. Valitse ostoksen maksutavaksi "Finnair Plus - Maksa lippusi Finnair Plus -pisteillä tai pisteillä ja rahalla"
2. Kirjaudu sisään Finnairin palveluun Finnair Plus -jäsennumerolla ja -salasanalla.
3. Määritä, haluatko maksaa ostoksen Finnair Plus -pisteillä tai piste- ja rahayhdistelmällä. Käytetty pistemäärä poistetaan automaattisesti tililtäsi.
4. Tarkista että yhteystietosi ovat oikein.
5. Lippu.fi toimittaa sinulle onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen sähköpostiisi, ja ostos toimitetaan sinulle tilauksesi mukaisesti.Maksu maksukortilla
Maksaa voit seuraavilla maksukorteilla:
Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard, American Express

Verified by Visa, MasterCard SecureCode ja American Express SafeKey ovat verkkomaksamisen turvallisuutta parantavia vahvan tunnistamisen todentamispalveluja, jotka kansainväliset korttiyhtiöt ovat kehittäneet. Palvelussa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Maksutilanteessa tunnistaudut verkkopankista tutuilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai erillisellä, pankista saadulla tunnuksella. American Express -kortilla maksettaessa käytetään SafeKey-tunnistusta. Syöttämäsi tiedot, kuten pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.
Lue lisää: Korttiturvallisuus.fi ja Americanexpress.com

Maksukortin tietojen tallentaminen verkkokauppaan

Lippu.fin asiakkaana voit myös tallentaa maksukorttisi tiedot turvallisesti Lippu.fin maksunvälittäjän suojatuille palvelimille.

Näin se toimii

Kun olet ostamassa lippuja ja haluat maksaa me maksukortilla, voit samalla tallentaa korttisi tiedot seuraavaa ostoa varten. Jatkossa sinun ei tarvitse syöttää maksukortin tietoja aina uudestaan maksamisen yhteydessä. Tarvitset seuraavalla ostokerralla vain kortin 3-numeroisen tunnisteen (CVV), 3D-tunnistustakaan ei tarvita.

Voit tarkistaa tallennetut maksukorttisi lippu.fi-sivulla näin: Kirjaudu sisään ja mene Omat tiedot -> Näytä/muuta asiakastietoja -sivulle. Sivulla voit myös poistaa korttisi tiedot, jos et halua käyttää korttia enää jatkossa. Kortteja voi olla tallennettuna useita.

Korttimaksut käsittelee yhteistyökumppanimme KPS Payment. Tietojen siirrot asiakkaiden ja Lippupisteen sekä Lippu.fin ja KPS Paymentin välillä tehdään turvallista tekniikkaa (SSL/HTTPS) käyttäen. KPS Payment suojaa korttisi numeron ja henkilötietosi, eikä niitä luovuteta kolmannelle osapuolelle.Arvoseteleillä maksaminen

Voit käyttää suurinta osaa arvoseteleistä (esim. Smartum) maksuvälineenä Lippu.fin myyntipisteissä. Käyttöpaikat kannattaa tarkistaa setelitarjoajan sivuilta. Myyntipisteemme tekevät sopimuksen suoraa setelitarjoajien kanssa.

Verkkokaupassa arvosetelimaksaminen ei ole verottajan päätöksestä mahdollista, sillä emme voi varmistua edun käyttäjän henkilöllisyydestä.Lippujen myyntipalvelu ja
ostamisen neuvonta
0600 900 900

(1,98 €/min+pvm)

Maanantai - lauantai 9 - 21

Sunnuntai 10 - 18